‘Gooi je oude brood niet weg, het is super makkelijk om er paneermeel van te maken!
Zelfgemaakt paneermeel geeft een veel lekkerder resultaat dan gekocht paneermeel, mede doordat je zelf de grootte van de kruimels kunt bepalen. Je kan paneermeel bijvoorbeeld gebruiken bij het maken van je eigen kroketten.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 125 °C.
- Droog het brood 1 tot 1 ½ uur in de oven op het rooster. Laat het vervolgens afkoelen.
Bereidingswijze
Er zijn vervolgens twee manieren om het brood fijn te krijgen:
- Je kan een hakmolentje of keukenmachine met messen gebruiken, maar zorg dat je niet te lang hakt waardoor je een te fijn paneermeel krijgt.
- Zeef het vervolgens en scheid zo het fijne van het grove paneermeel.
- Een andere manier is om de gedroogde sneden brood met een deegroller fijn te rollen op het werkblad. Deze manier is iets bewerkelijker dan de vorige, maar geeft minder kans op een te fijn paneelmeel.
- Ook bij deze methode doe je alles aan het eind in een zeef om het fijne te scheiden van het grovere kruim.