Werkwijze
Gierstpap:
- Breng het water aan de kook en voeg al roerend de gierstvlokken met de suiker toe.
- Laat het geheel 7 minuten koken, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Spoel een diep bord af met koud water.
- Giet de gierstpap erin en laat deze afkoelen en stijf worden.
- Maak de compote ondertussen.
Compote:
- Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
- Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes.
- Doe de appels, dadels, water, honing en het kaneelstokje in een pan, kook het geheel op een laag vuur in 10 minuten tot een moes.
- Verwijder het kaneelstokje en laat de moes afkoelen.
- Snijd de afgekoelde gierstpap in punten.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de punten om en om krokant.
- Serveer de punten warm met de afgekoelde compote.