Voorbereiding:
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Laat de rozijnen wellen in een kom met lauw water voor circa 1 uur.
- Laat vervolgens de gewelde rozijnen goed uitlekken.
- Schil de appels en snijd deze in blokjes. Meng de appel stukjes met de rozijnen en een snufje kaneel.
- Zet de frituurpan aan op 180 °C.
Bereidingswijze:
- Meng met een garde deel 1 tot een glad mengsel.
- Voeg deel 2 eraan toe en meng alles tot een glad beslag.
- Voeg eventueel de appelvulling toe aan het beslag.
- Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag circa 45 minuten rusten op een warme plaats.
- Maak met de 2 lepels of een ijsschep een bolletje van het beslag en doe het beslag in de olie. Er gaan circa 6 à 7 stuks in een frituurpan.
- Bak de oliebollen 2,5 minuut en draai deze daarna om met een vork en laat de oliebollen nogmaals 2,5 minuut bakken.
- Haal oliebollen uit de olie en laat deze goed uitlekken, leg de oliebollen even op wat keukenpapier.
- Eventueel bestrooien met poedersuiker.
Eet smakelijk!