Volkoren Spelt Oliebol

Een volkoren variant op een echte Nederlandse traditie

Hoeveelheid circa 25 porties

Bereidingstijd circa 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deel 1

Deel 2

Vulling:

  • 2 stuks Appels
  • 50 gram gewelde Rozijnen
  • 50 gram Zonnebloempitten
  • Snufje Kaneel

 

Benodigdheden
  • Beslagkom
  • Garde
  • Weegschaal
  • 2 eetlepels of ijsschep
  • Theedoek
  • Klokje
  • Vork
  • Uitlek bak
  • Frituurpan met olie
  • Zeef
  • Keukenpapier
Allergieën

Voorbereiding:

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Laat de rozijnen wellen in een kom met lauw water voor circa 1 uur.
  • Laat vervolgens de gewelde rozijnen goed uitlekken.
  • Schil de appels en snijd deze in blokjes. Meng de appel stukjes met de rozijnen en een snufje kaneel.
  • Zet de frituurpan aan op 180 °C.

Bereidingswijze:

  • Meng met een garde deel 1 tot een glad mengsel.
  • Voeg deel 2 eraan toe en meng alles tot een glad beslag.
  • Voeg eventueel de appelvulling toe aan het beslag.
  • Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag circa 45 minuten rusten op een warme plaats.
  • Maak met de 2 lepels of een ijsschep een bolletje van het beslag en doe het beslag in de olie. Er gaan circa 6 à 7 stuks in een frituurpan.
  • Bak de oliebollen 2,5 minuut en draai deze daarna om met een vork en laat de oliebollen nogmaals 2,5 minuut bakken.
  • Haal oliebollen uit de olie en laat deze goed uitlekken, leg de oliebollen even op wat keukenpapier.
  • Eventueel bestrooien met poedersuiker.

Eet smakelijk!