Vegan Tritordeumwafeltjes

Een heerlijke vegan recept

Aantal                : ca. 50 porties

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 500 gram Tritordeum Banketmix
  • 250 gram Basterd suiker
  • 300 gram Wajang Margarine
  • 2 zakjes Vanillesuiker
  • Snufje zout
Benodigdheden
  • Wafelijzer
  • Kom
  • IJsschep maat 70
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Bereidingswijze:

  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Meng de basterdsuiker, vanillesuiker en zout met de wajang
  • Leg de mix midden op de werkbank.
  • Leg het wajang/suiker mengsel op de mix.
  • Verkruimel het mengsel al wrijvend door de mix.
  • Als alles samenpakt nog even goed door kneden (niet te lang).
  • Leg het deeg, in een plasticzak, in de koelkast.
  • Laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
  • Warm het wafelijzer op.
  • Haal het deeg uit de koelkast en kneed het even door.
  • Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg.
  • Plaats de bolletjes op het wafelijzer en bak ze goudbruin af.
  • 4 minuten afbakken.