Voorbereiding
Meng stap 1 in een kom en laat dit minimaal 12 uur staan in een koele ruime of koelkast.
Voorbereidingen voor de appel notenvulling
Meng de suiker met de koudbindmiddel en kaneel in een kom. Hak de noten fijn. Schil de appels en hak deze in stukje. Doe deze appels in de suikermengsel en meng deze goed door. Pers de citroen en doe de sap bij met mengsel. Voeg vervolgens de fijngehakte noten er aan toe en meng weer alles door elkaar. De mengsel is klaar voor gebruik. Mocht het mengsel nog iets te stijf voeg dan iets water eraan toe.
Werkwijze
Pak de kom uit de koelkast en weeg alle grondstoffen nauwkeurig af van stap 2.. Als u gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de meel. Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water. Houdt gist en zout gescheiden van elkaar.
Doe alle grondstoffen in de machine. Houdt wat water achter. Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 5 minuten. Kijk af en toe of er nog water moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden. Na 5 minuten de machine in de tweede versnelling zetten. Denk wel aan een soepel deegje. Laat de machine ca. 5 minuten draaien. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaan met een egale kleur dan is het deegje goed.
Verdeel deze in twee delen en bol de deegstukken op en leg ze onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 30 minuten rijzen. Rol de deegplak uit tot een ronde plak en leg deze plak op de bakplaat met bakpapier. Leg In het midden van de deegplak de appel notenvulling, daarna de rand naar binnen vouwen en iets bij elkaar knijpen.
Zet de oven aan op ca 230 0C. Geef de deegstukken een narijs van ca. 30 minuten. Voordat het deegstuk in de oven gaat even natspuiten. De deegstukken onder in een voorverwarmde oven zetten van 230 0C. De baktijd ca. 25 minuten.
Tip: Na het bakken de oven iets open zetten, zodat de waterdamp kan verdwijnen en een heerlijk korst ontstaat.