Voorbereiding:
- Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is en weeg alles nauwkeuring af.
Bereidingswijze:
- Doe de Tritordeumbloem, gist en het water in de kom. Meng dit op een lage snelheid.
- Als alles goed gemengd is voeg de olijfolie en zout toe, meng alles nog eens goed door. Voeg nu langzaam het overige water toe.
- Meng het deeg nog 5-8 minuten op een matige snelheid. Leg het deeg in een kom met daaroverheen een theedoek.
- Laat het deeg circa 30 minuten rusten. Druk het deegstuk plat en bol het deegstuk op.
- Laat het deeg weer 30 minuten rusten. Verdeel het deegstuk in 20 gelijke stukjes. Laat de deegstukjes even rijzen.
- Smeer de bovenkant van het deegstukje in met olijfolie.
- Druk het deegstuk plat en leg het ingesmeerde deegstukje onderop de werkbank.
- Bol het deegstukje op, zodat de olijfolie tussen het deeg komt.
- Bestrooi de bakplaat met rijstestrooimeel.
- Leg de deegstukken op een bakplaat.
- Geef het deeg een laatste narijs van circa 30 minuten. Draai de deegstukjes om.
- Bak de broodjes circa 12 minuten af op 220 °C. De laatste minuut even afbakken met de klep open.
Eet smakelijk!
TIP Nog meer Tritordeum? Wat dacht je van zelf Tritordeum brood, of focaccia maken?
Producten zijn verkrijgbaar via de webshop van de Bisschopsmolen.