Naast de klassieker met anijszaad zijn de Spaanse olijfolie crackers ook heerlijk met kaneel!
Werkwijze
- Meng in een kom het warme water met de gist en klop er met een vork de olijfolie doorheen.
- Doe de speltbloem samen met het zout en kaneel in een kom en meng. Voeg daarna het natte mengsel van hierboven toe en meng met je handen tot je een glad, soepel en samenhangend deeg hebt. Is het deeg te droog? Voeg dan nog een klein beetje (warm) water toe. Is het te nat? Voeg dan bloem toe.
- Maak een bal van het deeg, leg het in een licht met bloem bestoven kom en dek af met plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten tot een uur rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet twee bakplaten klaar, bekleed met bakpapier.
- Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en rol ze uit tot dunne rondjes.
- Bestrooi de crackers met suiker en druk de suiker er voorzichtig een beetje in met je vingers of de achterkant van een kommetje. Prik met een vork gaatjes in de crackers.
- Laat de Spaanse olijfoliecrackers in ongeveer 15 minuten lichtbruin en knapperig bakken in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde:
Kj | Kcal | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Waarvan suikers (g) | Polysacchariden (g) |
Vetten (g) |
Verzadigd vet (g) | Onverzadigd vet (g) | Vezels (g) |
Natrium (mg) | |
Per 100 gram | 2240 | 537 | 10 | 70,8 | 14,5 | 56,3 | 26,9 | 3,6 | 23,4 | 1,5 | 25 |
Per stuk (35 gram) | 784 | 188 | 3,5 | 24,8 | 5,1 | 19,7 | 9,4 | 1,3 | 8,2 | 0,5 | 9 |