De strijd om de beste burgers begint steeds meer vorm aan te nemen. Sommigen voor de echte fijnproevers, met bergen garnering erop, sommige burgers iets minder verfijnd.
Deze krankzinnig gezonde spelt groenteburger is weer eens wat anders!
Werkwijze
Week de speltvlokken 30 minuten in kom koud water.
Snijd de wortel, bleekselderij, ui en knoflook met een staafmixer of blender heel fijn. Giet de vlokken af en dep ze met de keukenpapier goed droog. Meng de vlokken met de groente en voeg naar smaak peper en zout toe.
Klop het ei los en meng het met de geraspte kaas door de vlokken. Voeg zoveel speltbloem toe tot een redelijk stevige massa ontstaat. Verdeel het in 8 porties en vorm er met twee natgemaakte lepels burgers van. Leg de burgers in de paneermeel en draai deze om zodat overal paneermeel zit.
Vet het rooster van de barbecue / koekenpan goed in met olijfolie en leg er de speltburgers op. Plaats het rooster niet te dicht bij het vuur. Bak eerst de ene kant goudbruin en gaar en keer dan de burgers dan om.
Laat het smaken!