Teff Eierkoeken

Echte Brabantse Eierkoeken met een bijzonder graan Teff

Aantal: ca 20 eierkoeken Cake

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  •     6      stuks    Eieren
  • 150      gram   Suiker
  • 150      gram   Witte Basterdsuiker
  •     1      stuk     Citroen
  • 375      gram   Teff Banketmix of
  • (300 gram Tritordeum Banketmix en 75 gram Teffmeel)
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • IJsschep
  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
Allergieën

Voorbereiding

Weeg alle ingrediënten af. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.

 

Werkwijze

Snij de citroen door de helft en pers de sap eruit. Klop d eieren met de suiker en citroensap. Let op `NIET TE LUCHTIG`.  Meng de Banketmix door de eierbeslag tot een klontvrije beslag Het beslag in een emmer doen en minimaal 12 uur laten staan in de koelkast.

Met de een ijsschep vanuit het beslag koeken scheppen. Deze dan op de bakplaat leggen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 230 °C. Baktijd ca 8 minuten. Na enkele minuten na het bakken losstekken,

Laat de eierkoeken op een rooster afkoelen.