Teff Chocoladekoekjes

Lekker tussendoortje met een bijzonder graan TEFF

Aantal: ca. 20 koekjes

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deeg

  • 125      gram   Roomboter
  • 100      gram   Honing van St. Pieter uit Maastricht
  • 100      gram   Bruine Basterdsuiker
  • 1          st         Ei
  • 1          Theelepel Zout
  •              Scheutje Citroensap
  • 300      gram   Teff Banketmix of (250 gram Tritordeum Banket mix en 50 gram Teffmeel)

Vulling

  • 150      gram   Chocoladedruppels
Benodigdheden
  • Weegschaal
  • Keukenmachine of kom
  • IJsschep maat 70
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Oven
Allergieën

Weeg alles nauwkeurig af. Zet de oven aan op 180 0C.

Meng de boter, honing, suiker ei zout met de citroensap tot een homogene gladde massa. Daarna Teff banketmix door het mengsel verwerken en zorg voor een gladde massa.  Als dit is gedaan dan de chocoladedruppels erdoor draaien. Het deeg is klaar.

Pak een ijsschep en maak een bolletje van het deeg. Leg het deegbolletje op de bakplaat met bakpapier. Baktijd ca 15 minuten op 180 0C. Let op eventueel langer dit ligt per oven anders.

De koekjes laten afkoelen en eet smakelijk.