Voorbereiding
Week de spelt minimaal 2 uur in koud water. Verwarm de oven voor op 200 °C na het weken van de spelt.
Werkwijze
Breng de graankorrels met ruim water aan de kook. Kook de spelt zachtjes in ca. 20 minuten beetgaar en giet af.
Spoel de spelt af in een vergiet onder stromend koud water zodat de korrels niet de kans hebben om door te garen.
Halveer de pomodorini, leg deze met het snijvlak naar boven in een lage ovenschaal.
Besprenkel de tomaatjes met 2 el. olijfolie en bestrooi met peper, zout en een beetje suiker.
Schuif de schaal 10- 15 minuten in de oven, laat hierna de pomodorini afkoelen.
Maak de spelt in een kom aan met de rest van de olijfolie, het citroensap, zout en versgemalen peper.
Pluk de mozzarella klein en scheur de basilicum grof.
Hussel de tomaatjes, mozzarella en basilicum door de spelt.