Spelt Soezen

Basis recept voor echte soezen

Hoeveelheid 20 stuks

Bereidingstijd 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Pan
  • Spatel / Garde
  • Kom
  • Spuitzak
  • Spuitmondje rond no. 10
  • Bakplaat
  • Fornuis
  • Oven
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding

  • Zet de oven aan op 220 0C.
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Pak de bakplaat en smeer deze in met boter. Strooi dan lichtjes bloem over de ingesmeerde bakplaat.

Bereidingswijze

  • Doe het water en/of melk in een pan.
  • Leg de boter in de pan en breng deze langzaam aan de kook.
  • Haal de pan van het fornuis en meng direct de speltbloem er door.
  • Zet vervolgens het mengsel opnieuw op het fornuis en laat het goed doorkoken.
  • Als het mengsel voldoende is door verhit (het vet wordt zichtbaar) haal het dan van het fornuis af.
  • Roer in stappen de eieren door de massa heen. Let erop dat na elk ei de massa glad wordt geroerd.
  • Doe vervolgens het beslag in de spuitzak. Als je een plastic spuitzak gebruikt, knip dan eerst een stukje af van de onderkant.
  • Spuit de soezen op de bakplaat.
  • Bak ze in circa 30 minuten af in een oven van 220 °C.

Eet smakelijk!