Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C en vet het cakeblik goed in.
- Weeg alle ingrediënten af. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze
- Meng de eieren, suiker en citroenrasp. Klop het mengsel circa 10 minuten tot een gladde massa. Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is het mengsel goed opgeklopt. Anders dien je het nogmaals door te kloppen.
- Meng de Hazelnootpasta samen met de olijfolie en maak er een homogene massa van.
- Voeg in een dunne straal het olijfolie mengsel al roerend door het eieren/suiker massa.
- Meng vervolgens de spelt banketmix rustig door met het beslag met een spatel. De ingeslagen lucht moet in het beslag blijven.
- Giet het beslag in het cakeblik.
- Strooi de notenmix over het beslag en zorg er hierbij voor dat ze goed verdeeld zijn over het gehele beslag.
- Bak de cake af in circa 45 minuten.
- Laat de cake op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!