Spelt Olijfolie cake met noten

Hoeveelheid 1 cake

Bereidingstijd circa 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakeblik/tulband
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
Allergieën

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet het cakeblik goed in.
  • Weeg alle ingrediënten af. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bereidingswijze

  • Meng de eieren, suiker en citroenrasp. Klop het mengsel circa 10 minuten tot een gladde massa. Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is het mengsel goed opgeklopt. Anders dien je het nogmaals door te kloppen.
  • Meng de Hazelnootpasta samen met de olijfolie en maak er een homogene massa van.
  • Voeg in een dunne straal het olijfolie mengsel al roerend door het eieren/suiker massa.
  • Meng vervolgens de spelt banketmix rustig door met het beslag met een spatel. De ingeslagen lucht moet in het beslag blijven.
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Strooi de notenmix over het beslag en zorg er hierbij voor dat ze goed verdeeld zijn over het gehele beslag.
  • Bak de cake af in circa 45 minuten.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!