Voorbereiding
- Ingrediënten op kamertemperatuur.
- Meng in een kom of een soepbord suiker met een snufje kaneel. Zorg voor genoeg suiker zodat de nonnevotten erin kunnen worden gerold.
Belangrijk: Als u de gedroogde gist gebruikt, vermeng deze dan met mix. Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water! Houd de gist en het zout gescheiden van elkaar.
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, houd wat melk achter. Zet de keukenmachine aan in de eerste versnelling voor circa 5 minuten.
- Kijk of er nog water aan moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden. Zet de machine na circa 5 minuten in de tweede versnelling.
- Neem een stukje deeg en trek dit voorzichtig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaat met een egale kleur dan is het deeg goed.
- Neem het deeg uit de keukenmachine, maak er een bol van en leg het onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 30 minuten rijzen.
- Druk na 30 minuten het deegstuk plat en vorm opnieuw een bol. Laat het deeg wederom 30 minuten rijzen.
- Verdeel het deegstuk in 20 gelijke stukjes. Een stukje weegt circa 65 gram. Bol vervolgens alle stukjes op en laat de deegstukjes even rusten.
- Rol de bolletjes uit tot lange deegstrengels van circa 30 cm lang. Een tip hierbij is om het uitrollen in twee stappen te doen.
- Knoop de uiteindes aan elkaar tot een krakelingvorm.
- Laat de deegstukken circa 20 minuten rijzen op een ingestrooide theedoek.
- Bak de deegstukken in arachideolie op 180°C tot de Nonnevotten goudbruin zijn. Rol ze direct na het bakken in de kaneelsuiker.
Eet smakelijk !