Spelt Grein Soezen

Je kunt deze nog heerlijk vullen met Slagroom

 Aantal: ca. 45 stuks

Bereidingstijd: ca. 60 min.

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten

  • 100 gram Boter
  • 200 gram Volle Melk
  • 100 gram Kollenberger Speltbloem
  • 200 gram Verse Eieren

Decoratie

  • Ca 50 gram decorsuiker

Tip: 1 Ei weegt ca 50 gram

Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenweegschaal
  • Kookpan
  • Mes
  • Fornuis
  • Spatel / Garde
  • Kom
  • Spuitzak
  • Schaar
  • Spuitje rond no. 11
Allergieën

Voorbereidingen
• Verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte).
• Neem een bakplaat en leg hier een bakpapier op.

Tip: Om gelijkmatige soezen te krijgen, kun je door middel van de brede kant van het spuitmondje rondjes tekenen op het bakpapier, zodat je weet hoe groot elke soes moet worden gespoten

Bereidingswijze:

  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Giet de melk in een kookpan.
  • Snijd de boter in stukjes en leg de boter in de pan bij de melk.
  • Breng het mengsel langzaam tot het kookpunt.
  • Zodra het mengsel kookt, haal de pan van het fornuis en meng direct de speltbloem erdoor.
  • Zet het mengsel opnieuw op het fornuis roer dit goed door, totdat het vet zichtbaar is geworden.
  • Haal het mengsel van het fornuis en spatel het mengsel in een kom.
  • Roer met behulp van een spatel of garde één voor één de eieren erdoor, zodat er na elke toevoeging een gladde massa ontstaat.
  • Neem een spuitzak en doe hierin het spuitmondje.
  • Vul de spuitzak met het beslag en knip een stukje af van de onderkant van de spuitzak, zodat het uiteinde van het spuitmondje naar buiten steekt.
  • Spuit de soezen in rondjes van zo’n 3 cm doorsnede en bak de soezen af in ca.13 min. In de oven.

 

Eet smakelijk!