Werkwijze
- Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
- Druk de boter tussen vetvrij papier tot een dunne circa 5 mm dikke plak en leg deze even in de koelkast.
- Kneed deel 1 tot een glad deeg.
- Bol het deegstuk op en laat deze circa 15 minuten rusten onder een theedoek.
- Snijd een ster in het opgebolde deegstuk en vouw deze open.
- Rol het deeg vanuit het midden tot een vierpuntige ster uit. De punten moeten dunner zijn dan het midden.
- Leg de boter in het midden van de deeg. Vouw de deegpunten terug over de boter. Het is een soort envelopmodel.
- Rol het deeg tot een rechthoekige plak. Nooit dunner rollen dan circa 1 cm.
- Vouw het deeg in drieën en draai het een kwartslag (Dit heet 1 halve Franse tour).
- Rol het deeg weer uit tot een rechthoekige plak.
- Vouw het deeg in drieën. Het deeg heeft nu 1 Franse toer gehad.
- Verpak het deeg in plastic en laat het minimaal 1 uur rusten.
- Haal het deeg uit de plastic en rol het weer uit tot een rechthoekige plak.
- Vouw het deeg in drieën. Draai de deegplak en rol het weer uit tot een rechthoekige plak.
- Het deeg is klaar voor verwerking.