Desem Spelt Baguette

Dit recept heeft ooit de 1ste prijs gewonnen in Frankrijk voor ''De beste baguette''

Hoeveelheid 6 stuks

Bereidingstijd circa 4 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Recept voor 6 stuks:

Inwassen

  • 100 gram Water

 Decoratie:

Benodigdheden
  • Oven
  • Deegkom
  • Plastic vierkant bak van minimaal 3 liter inhoud
  • Mixer
  • Deeghaak
  • Theedoek
  • Zeef
  • Deegkrabber
  • Deegkleedje
Allergieën

Voorbereiding

  • Maak gebruik van een vierkante plastic bak met een inhoud van minimaal drie liter. Smeer deze bak in met olijfolie. Dit voorkomt dat het deeg gaat plakken aan de bak.
  • Weeg alle ingrediënten af.

Bereidingswijze

  • Doe de Kollenberger Speltbloem, Desem van Speltbloem en gist in een deegkom.
  • Voeg water toe en meng dit op een lage snelheid met een mixer met een kneedhaak.
  • Als alles goed gemengd, voeg dan het zout toe en meng alles goed door.
  • Meng het deeg nog 5 tot 8 minuten op een matige snelheid tot een goed glutennetwerk ontstaat.
  • Voeg nu langzaam het overige water toe.
  • Leg het deeg in een ingesmeerde bak met een theedoek over de bak en laat het dan 1 uur rusten.
  • Bestrooi het deeg met Speltbloem en vouw het deegstuk in vier stappen volgens onderstaand:
    • Rechterflank van het deeg naar het midden vouwen.
    • Linkerflank van het deeg naar het midden vouwen.
    • Bovenflank van het deeg naar het midden vouwen.
    • Onderflank van het deeg naar het midden vouwen.
  • Leg het deeg in een ingesmeerde bak met een theedoek over de bak en laat het dan 1 uur rusten.
  • Herhaal hierna het proces van het vouwen van het deegstuk. Laat vervolgens het deeg nog een halfuur rijzen.
  • Leg een deegkleedje op de werkbank en bestrooi deze met rijstestrooimeel of speltbloem.
  • Krab het deeg voorzicht los van de bak en draait de bak om op het bestrooide deegkleedje.
  • Verdeel de deegstuk in 6 gelijke stukken en laat de deegstukjes circa 30 minuten rusten onder een deegkleedje.
  • Maak voorzichtig de deegstukjes egaal en langwerpig op. Zorg er hierbij voor dat de lucht erin blijft.
  • Leg vervolgens de deegstukjes voorzichtig op een bakplaat die bestrooid is met rijstestrooimeel.
  • Dek het deeg af en laat de deegstukken nog een half uur rijzen.
  • Snijd dan het deegstukje in met een scherp mesje.
  • Bak de baguettes af op 220 °C in circa 20 minuten. Open de laatste 5 minuten van de baktijd de klep.

Eet smakelijk!