Voorbereiding
- Breng het water met de sinaasappellikeur, de geplette koffiebonen en de reepjes sinaasappelschil aan de kook. Giet het kookvocht door een fijne zeef en zet het koel.
Bereidingswijze
- Doe het bloem in een kom en maak een kuiltje. Doe het zout, de eierdooier, de suiker en de stukjes boter in het kuiltje.
- Wrijf dat alles met de vingertoppen tot een gelijkmatige, kruimelige massa. Roer het afgekoelde kookvocht er lepelsgewijs doorheen totdat een elastisch deeg ontstaat. Laat het deeg circa 20 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 12 even grote porties en maak er bollen van. Rol de bollen deeg uit op een licht met meel bestoven werkblad. Trek vervolgens de stukken deeg met de hand uit elkaar, totdat ze een doorsnede hebben van ongeveer 16 centimeter.
- Verhit de olijfolie in een grote pan tot 180 graden. Bak de koekjes daarin stuk voor stuk goudgeel. Bestrooi de knapperige koekjes met poedersuiker terwijl ze nog warm zijn.
Eet smakelijk!