Voorbereiding
Zorg ervoor dat rozijnen in ruim lauw water wordt gelegd. En laat dit ca. 30 minuten in het water liggen. Leeg dan de rozijnen een zeef en laat het uitlekken. Dit moet je minimaal 2 uur vooraf doen. Verwarm de oven voor op 250 °C. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.
Werkwijze
- Weeg alles netjes af en zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.
- Doe alle grondstoffen in de kom/keukenmachine, let op hou de gist gescheiden van het zout
- Kneed een deeg een spoeldeeg. Eerst rustig mengen en daarna ca 5 minuten in de hoogste versnelling. Check of je een goede glutennetwerk hebt.
- Leg het deeg in een bestrooide met speltbloem kom met daaroverheen een theedoek.
- Laat het deeg rijzen op een warme plaats gedurende ca. 30 minuten.
- Leg de rozijnen op het deeg en meng deze rustig door.
- Laat het deeg weer even rijzen (ca 15 minuten) en verdeel het deegstuk in 30 gelijke stukjes.
- Bol de deegstukjes op en leg ze op een ingesmeerde bakplaat.
- Bestrijk de deegstukken met ei.
- Laat ca. 30 minuten rijzen.
- Bak ca. 10 minuten in een oven op 250° C.