Rabarber Haverplaatcake

Tijd voor het rabarberseizoen

Hoeveelheid 12 porties

Bereidingstijd 45 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • Mes
  • Steelpan
  • Spatel
Allergieën

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een grote ovenschaal met bakpapier.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de rabarber in stukjes en meng het met 60 gram suiker.
  2. Meng in een grote kom de speltbloem, de havermout, het bakpoeder, de geraspte kokos, 180 gram suiker, zout en geraspte citroen.
  3. Als je een vanillestokje gebruikt snijd je deze open en schraap je met de achterkant van een mes het merg eruit.
  4. Verwarm in een pannetje de boter en de kokosmelk. Voeg hier ook het vanillemerg en het stokje, of de vanille-essence aan toe. Laat dit op het vuur totdat de boter helemaal gesmolten is en laat het daarna een beetje afkoelen. Haal vervolgens het vanillestokje eruit.
  5. Maak in het bloemmengsel een kuiltje en voeg daar het lichtjes afgekoelde botermengsel aan toe. Meng nu alles door elkaar met behulp van een spatel, meng niet langer dan nodig is! Schep het beslag in de ovenschaal. Verdeel de rabarber over het beslag en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk!

Bron: Recept Meesters van de Halm