Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet een lage vlaaipan van 22 centimeter in met boter.
Bereidingswijze:
- Vet een lage taartvorm (22 cm) in met boter.
- Doe het speltmeel, de quinoavlokken, de olijfolie, de suiker, de eidooier en wat zout in een kom.
- Kneed snel met koude handen het deeg tot een stevige bal. Is het deeg te droog voeg een eetlepel koud water toe.
- Doe het deeg in plastic en leg het een half uur in de koelkast. Snijd de pruimen doormidden, verwijder de pit en snijd in plakjes.
- Rol het deeg uit en leg deze in de vlaaipan. Zorg dat het deeg goed is aangedrukt.
- Leg de pruimen dakpansgewijs op het deeg.
- Bestrooi de pruimen met kaneel en suiker.
- Plaats de vorm in de oven (160 °C) en bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!