Pruimentaart

Een ouderwetse pruimentaart

Hoeveelheid 1 taart (8 puntjes)

Bereidingstijd 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Vlaaipan
  • Oven
  • Kom
  • Keukenweegschaal
  • Deegroller
  • Kwastje
Allergieën

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Vet een lage vlaaipan van 22 centimeter in met boter.

Bereidingswijze:

  • Vet een lage taartvorm (22 cm) in met boter.
  • Doe het speltmeel, de quinoavlokken, de olijfolie, de suiker, de eidooier en wat zout in een kom.
  • Kneed snel met koude handen het deeg tot een stevige bal. Is het deeg te droog voeg een eetlepel koud water toe.
  • Doe het deeg in plastic en leg het een half uur in de koelkast. Snijd de pruimen doormidden, verwijder de pit en snijd in plakjes.
  • Rol het deeg uit en leg deze in de vlaaipan. Zorg dat het deeg goed is aangedrukt.
  • Leg de pruimen dakpansgewijs op het deeg.
  • Bestrooi de pruimen met kaneel en suiker.
  • Plaats de vorm in de oven (160 °C) en bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!