Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bereidingswijze:
- Maak van 100 gram van de speltvlokken meel. Dit doe je door het even in een keukenmachine fijn te malen. Doe dit meel, 100 gram basterdsuiker, zout, bakpoeder, citroenrasp, 1 eierdooier en 1 eetlepel eiwit in een kom en maak er een bal deeg van.
- Doe er wat plastic folie om de bal deeg en laat dit een uur rusten in de koelkast. Je kunt ondertussen de vulling maken.
- Doe de suiker, amandelen, 1 ei en de karamel in een keukenmachine en maal dit tot spijs. Voeg de gehakte pecannoten toe aan het spijs en roer het door elkaar.
- Vet de springvorm in en gebruik 2/3e van het deeg om de bodem en de randen van de springvorm te bekleden. Vul deze vervolgens met het spijs en druk dit goed aan.
- Gebruik de rest van het deeg om de vulling mee af te dekken. Snijd eventuele extra randjes netjes af.
- Bestrijk de bovenkant met ei en gebruik de extra pecannoten om het taartje mooi te decoreren.
- Bak het taartje ongeveer in 35 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!