Voorbereiding Deeg
- Bereid het Spelt bladerdeeg minimaal vier uur van tevoren voor. Het deeg heeft minimaal een rust 4 uur nodig voordat je begint met de Pastéis de Nata.
Voorbereiding Vulling
- Doe de melk in de pan. Snijd het vanillestokje met de punt van het mes in de lengte open, zodat deze splijt. Schraap met het mes de inhoud eruit en voeg dit bij de melk. Gooi de schil niet weg, maar voeg deze ook toe aan de melk. Dit geeft ook smaak af aan de melk.
- Zet de melk en het schoongemaakte vanillestokje met de pan op het vuur. Laat de melk langzaam koken en zorg ervoor om af en toe door de melk te roeren.
- Tik het ei en scheid de eidooier van het eiwit. Klop de eidooier los in een kom met de speltbloem en de suiker.
- Als de melk kookt voeg je de helft van de melk langzaam toe aan het eidooiermengsel. Meng deze door elkaar en voeg deze weer terug bij het restant van de melk.
- Laat de pudding opnieuw opkoken en roer af en toe. Als de melkmassa kookt laat het dan heel even kort doorkoken.
- Stort vervolgens het puddingmengsel in een bak en zet deze in de koelkast. Zorg ervoor dat de bak is afgedekt met een deksel of afdekfolie. Laat het minimaal 1 uur afkoelen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Vet het muffin matje in met boter. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 4 bij 16 centimeter. Snijd vervolgens plakjes van 2 bij 2 centimeter.
- Duw de plakjes in het muffin matje. Prik kleine gaatjes in de plakjes met een vork.
- Haal de pudding uit de koelkast en doe deze in een beslagkom. Haal de schil van het vanillestokje nu uit de pudding.
- Klop de massa even los en giet de pudding in de deegvormpjes.
- Zet het muffin matje in de oven en deze in 12 à 15 minuten af. Er komt een mooie bruine kleur op de pudding.
- Haal de Pastéis de Nata uit de oven. Laat ze even afkoelen.
Eet smakelijk!