“Na je rit wil je zo snel mogelijk bijtanken, neem een puntje van deze Banoffee pie met een glas melk om je herstel te starten! Om er direct na je rit van te genieten, maak je dit recept vóór je rit of de dag ervoor.” – Joline Versteegen, Nutrition Expert Team DSM
- Verwarm de oven op 170°C en bekleed een springvorm (22cm) met bakpapier.
- Hak de hazelnoten fijn en meng deze met de bloem, havermout en 40 gram honing/ agavesiroop.
- Doe het deeg in de vorm en zorg ervoor dat het gelijkmatig over de bodem verdeeld is. Bak in 25 minuten goudbruin en laat goed afkoelen.
- Prak de banaan fijn en rasp de chocolade.
- Meng de geraspte banaan, de geraspte chocolade, de overgebleven honing/ agavesiroop en de (plantaardige) magere kwark door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de afgekoelde bodem en laat het 1 uur in de koelkast rusten alvorens het aansnijden.
Eet smakelijk!