Werkwijze
- Doe het lupinemeel, de speltbloem, water, 2 eetlepels van de olijfolie, gist en 1 theelepel grof zout in de kom van een keukenmachine met deeghaak.
- Zet de keukenmachine aan en kneed het deeg 10 minuten. Meng er daarna de rozemarijn door.
- Laat 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg er plat op. Prik met je vingers gaten in het deeg en duw het plat. Strooi er 1 theelepel grof zout over.
- Bak de focaccia in ca. 25 minuten af. Haal uit de oven en plaats op een rooster, druppel er de 4 eetlepels olijfolie over.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Kj | Kcal | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Waarvan suikers (g) | Polysacchariden (g) |
Vetten (g) |
Verzadigd vet (g) | Onverzadigd vet (g) | Vezels (g) |
Natrium (mg) | |
Per 100 gram | 1098 | 262 | 10,7 | 43,0 | 1,9 | 41,1 | 6,9 | 1,0 | 5,9 | 4,2 | 17 |
Per stuk (140 gram) | 1537 | 366 | 15,0 | 60,2 | 2,6 | 57,6 | 9,6 | 1,4 | 8,2 | 5,8 | 24 |