Lactosevrije Tritordeum Knapkoeken

Aantal: ca. 20 koekjes

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 250      gram   Wajang Margarine
  • 375      gram   Basterdsuiker
  • 3          st         Eieren van vrije uitloop
  • 1          Theelepel zout
  •             Scheutje Citroenrasp
  • 750      gram   Tritordeum Banketmix

 

Decoratie

  • Decoratiesuiker
Benodigdheden
  • Weegschaal
  • Deegroller
  • Steker (eigen keuze)
  • Kwast
  • Bakplaat
  • Oven
Allergieën

Bereiden

Weeg alles nauwkeurig af. Zet de oven aan op 180 0C.

Meng de margarine, basterdsuiker, ei, zout met de citroensap tot een homogene gladde massa. Daarna Spelt Banketmix door het mengsel verwerken en zorg voor een gladde massa. Het deeg is klaar.  Wikkelt het deeg in plastic en laat het ca 3 uur rusten in de koelkast

Het deeg even kort los kneden. Met de deegroller het deeg uitrollen tot een plak van ca 5 mm. Dan met de steker plakjes uit het deeg steken. De plakjes instrijken met water en in de decoratiesuiker leggen. Voorzichtig de plakjes met de suiker boven op de bakplaat leggen.

Rest deeg bij elkaar doen en het proces herhalen zolang tot dat je geen deeg meer over hebt.. Baktijd ca 15 minuten op 180 0C. Let op eventueel langer dit ligt per oven anders.

De koekjes laten afkoelen en eet smakelijk.