Voorbereiding:
- Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
- Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
Bereiding:
- Meng de suiker met de water. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van deel 1 toe en meng goed. Voeg deel 2 toe en kneed het deeg 5 minuten.
- Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Voeg deel 3 toe en kneed vervolgens 5 minuten. Voeg de margarine uit deel 4 toe en zorg dat deze door het deeg wordt gedraaid. Laat het deeg even rusten ca 5 minuten.
- Voeg de suikernibs toe en zorg dat deze goed verdeeld is door het deeg.
- Verdeel de deegstukken ca. 100 gram, voor ca 20 wafels. Laat het deeg rusten.
- Breng het wafelijzer op temperatuur ca. 180 °C.
- Het wafelijzer insmeren met margarine en de deegstukken erin leggen.
- Baktijd is 3,5 minuten, halverwege het ijzer draaien.
- De wafel uit het ijzer halen en op een rooster leggen.