Voorbereiding
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en weeg alle ingrediënten af.
Werkwijze
- Hak de dadels, vijgen en gember fijn. Meng deze met de koffie en laat een half uur staan.
- Meng de banketmix, kaneel en zout. Zet apart.
- Scheid de eieren in eiwit en eidooier
- Klop de eiwitten samen met de honing op tot een mooi wit schuim in een vetvrije kom.
- Meng de eidooiers door het koffie mengsel en voeg eventueel daarna de fijngehakte noten toe.
- Schep eerst de opgeklopte eiwitten door het koffiemengsel, voeg daarna de banketmix toe. Schep voorzichtig door tot een mooi beslag.
- Doe het in de gewenste vorm.
- Bak bij ca. 180 C voor 15-20 min.
Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld de Spelt Banketmix of de Tritordeum Banketmix wanneer er geen behoefte is aan extra eiwitten.
Eet smakelijk!