Bereidingswijze
- Meng de haverzemelen, rijstmeel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar. Roer de boter, de noten pasta en de honing door het beslag en kneed met je handen tot je een stug deeg hebt.
- Blijft je beslag te nat, voeg dan nog wat haverzemelen toe. Als het beslag te droog is, voeg dan nog wat notenpasta toe.
- Zet het deeg voor 10 minuten in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak van je deeg 12 bolletjes en druk deze iets platter. Het is een vrij droog deeg, dus je kunt niet echt vormpjes maken.
- Bak de koekjes in 12 à 15 minuten goudbruin, haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Versier de koekjes met gesmolten chocolade voor een extra feestelijk effect. Voor smaakvariaties voor dit koekje kun je ook fijn gehakte nootjes, chocolade of gedroogd fruit door het beslag doen.
Eet smakelijk!