Bereiden
- Klop de suiker, eieren, vanillesuiker en zout op tot een luchtige massa.
- Voeg de olijfolie rustig erdoor.
- Meng de (plantaardige) melk door de massa.
- Meng voorzichtig de Eiwitrijke Tritordeum Banketmix door de massa. (voeg wat extra (plantaardige) melk toe als het beslag te dik is)
- Zet het wafelijzer aan.
- Smeer bij elke nieuwe bak beurt het wafelijzer lichtjes in met olijfolie.
- Schep met een pollepel beslag uit de kom en bedek het wafelijzer met het beslag.
- Doe de deksel dicht.
- Baktijd 1-2 minuten op middelhoge stand
- Lekker met vers fruit en of een andere topping
Eetsmakelijk!
Per 100 gram: Kj/ Kcal 1775/426, Eiwit 13.6 g, Koolhydraten 36.1 g waarvan suikers 24.8 g, Vetten 23.9 g waarvan verzadigd 3.7 g, Vezels 7.8 g, Natrium 46 mg.
Per stuk (60 gram): Kj/ Kcal 1065/256, Eiwit 8.1 g, Koolhydraten 21.7 g waarvan suikers 14.9 g, Vetten 14.3 g waarvan verzadigd 2.2 g, Vezels 4.7 g, Natrium 28 mg.