Haverpannenkoeken: Ideaal voor het sporten!

Uit het GRAAN magazine zomer 2022 van de Meester van de Halm over voeding voor (top)sport!

Bereidingstijd 30 minuten

Hoeveelheid 4 porties

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 125 gram Banketmix van de Bisschopsmolen
  • 50 gram Havermout
  • 1 Ei of eivervanger
  • 150 milliliter (plantaardige) Melk
  • 5 milliliter olijfolie (bijvoorbeeld Fincas Duernas) Snufje zout

Toppings

  • 100 gram Aardbeien
  • 10 gram Honing of agavesiroop
Benodigdheden
  • Kom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Soeplepel
Allergieën

  • Meng de banketmix, het zout, de kaneel en de havermout in een kom.
  • Maak een gat in het mengsel en doe de ei(vervanger) in het gat. Meng door elkaar en voeg al kloppend de (plantaardige) melk toe. Mix totdat het een glad beslag wordt.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed is opgewarmd voeg je de olijfolie toe.
  • Bak de pannenkoeken door het beslag met een soeplepel toe te voegen. Voeg één lepel toe en laat het een klein, dik pannenkoekje worden (±10 cm doorsnede).
  • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  • Maak de aardbeien schoon en leg ze bovenop je haverpannenkoekjes.
  • Garneer de pannenkoeken met de honing of agavesiroop