Hartige Tritordeum Volkorenbrood

Heerlijk Volkorenhapje

Aantal: 2 Broden

Bereidingstijd: ca 3uur zonder de voorbereiding

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten  Brood

Stap 1

  • 300 gram    Tritordeummeel
  • 200 gram    Water

 Stap 2

  • 200    gram   Tritordeummeel
  • 10 gram   Verse gist of 5 gr gedroogde gist
  • 30 gram    Olijfolie van Finca Duernas
  • 10 gram    Zout
  • 100 gram   Water

 Vulling

  • Tomaten tapenade
  • Plakjes tomaat
  • Half bosje gehakte basilicum
  • Half bosje fijngehakte verse bieslook
  • blokjes Fetakaas
  • blokjes Mozzarella

 Ingrediënten Tomatensaus

  • 6 Tomaten
  • 1 Ui
  • 4 teentjes Knoflook
  • Verse Basilicum
  • Peper en Zout
  • Spaans Olijfolie
Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Snijplank
  • Fornuis
  • Pan
  • Koksmes
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
Allergieën

Voorbereiding

Meng stap 1 in een kom en laat dit minimaal 12 uur staan in een koele ruime of koelkast.

 

Voorbereidingen voor de tomatentopping

Voor de tomatensaus snijd je eerst de uien fijn en de tomaten in partjes. Fruit de uien, tomaat en knoflook aan in een hete pan met olijfolie. Blus het geheel af met een klein beetje water en zet de pan op zacht vuur. Voeg het gesneden basilicum toe en laat het zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout. Pureer de saus met een keukenmachine en laat het afkoelen.

Zorg ervoor dat je vulling klaar hebt voor het kneden van het deeg.

 

Werkwijze

Pak de kom uit de koelkast en weeg alle grondstoffen nauwkeurig af van stap 2.. Als u gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de meel. Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water. Houdt gist en zout gescheiden van elkaar.

Doe alle grondstoffen in de machine. Houdt wat water achter. Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 5 minuten. Kijk af en toe of er nog water moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden. Na 5 minuten de machine in de tweede versnelling zetten. Denk wel aan een soepel deegje. Laat de machine ca. 5 minuten draaien. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaan met een egale kleur dan is het deegje goed.

Verdeel deze in twee delen en bol de deegstukken op en leg ze onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 30 minuten rijzen. Rol de deegplak uit tot een ronde plak en leg deze plak op de bakplaat met bakpapier. In het midden van de deegplak bestrijken met tomatentapenade, ca. 3 cm van de rand op de tapenade mengsel van plakjes tomaat en blokjes feta en mozzarella leggen, bestrooien met de gehakte kruiden, daarna de rand naar binnen vouwen en iets bij elkaar knijpen.

Zet de oven aan op ca 230 0C. Geef de deegstukken een narijs van ca. 30 minuten. Voordat het deegstuk in de oven gaat even natspuiten. De deegstukken onder in een voorverwarmde oven zetten van 230 0C. De baktijd ca. 25 minuten.

Tip: Na het bakken de oven iets open zetten, zodat de waterdamp kan verdwijnen en een heerlijk korst ontstaat.