Bereidingswijze
- Zet eerst de oven aan op 180 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.
- Meng de kwark samen met het ei, de olie en peper.
- Voeg dan de banketmix toe. Meng dit tot een deegje.
- Voeg dan de ui, kaas, spek, olijven en rode pesto toe. Meng dit tot alles aan en in het deeg zit geplakt.
- Verdeel het deeg in 5 hoopjes op de bakplaat.
- Bak de bollen in 20 minuten gaar en laat dan minstens een kwartiertje afkoelen.
- Super lekker bij de borrel of om bij de soep te eten!
Eetsmakelijk!
Voedingswaarde Hartige kwarkbollen |
Per 100 g | per stuk (90 g) |
Energie | 938 Kj/ 224 kcal | 842 Kj/ 201 kcal |
Vet | 8,6 g | 7,7 g |
Waarvan verzadigd vet | 2,6 g | 2,3 g |
Waarvan onverzadigd vet | 6,0 g | 5,4 g |
Koolhydraten | 25,5 g | 23,0 g |
Waarvan suiker | g | |
Zetmeel | g | |
Vezels | 1,8 g | 1,6 g |
Eiwitten | 10,1 g | 9,1 g |