Voorbereiding
Weeg alle ingrediënten af aak de Glutenvrije Banketmix zie recept: Glutenvrije Banketmix Zeef de cacaopoeder met de Glutenvrije banketmix. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet het cakeblik goed in.
Werkwijze
Meng de eieren, suiker en citroenrasp. Klop het mengsel ca. 10 minuten tot een gladde massa. Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is het mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
Voeg in een dunne straal het olijfolie mengsel al roerend door het mengsel. Meng de banketmix rustig door met een spatel. De ingeslagen lucht moet in het beslag blijven.
Giet het beslag in de gewenste vorm. Strooi hierover stukjes chocolade. Bak de cake af op 160 °C ca. 45 minuten. Laat de cake op een rooster afkoelen.