Voorbereiding
- Maak de Glutenvrije Banketmix zie recept: Glutenvrije Banketmix
- Weeg alle ingrediënten af.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 160 °C en vet het cakeblik goed in.
Bereidingswijze
- Meng de eieren, suiker en citroenrasp. Klop het mengsel circa 10 minuten tot een gladde massa. Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is het mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
- Voeg in een dunne straal het olijfolie mengsel al roerend door het mengsel. Meng de glutenvrije banketmix rustig door met een spatel. De ingeslagen lucht moet in het beslag blijven.
- Giet het beslag in de gewenste vorm. Bak de cake af op 160 °C ca. 45 minuten. Laat de cake op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!