Glutenvrije Olijfolie Cake

Een top recept uit Spanje met glutenvrije graan!

Aantal 1 Cake

Bereidingstijd circa 75 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakeblik/tulband
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
Allergieën

Voorbereiding

  • Maak de Glutenvrije Banketmix zie recept: Glutenvrije Banketmix
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet het cakeblik goed in.

Bereidingswijze

  • Meng de eieren, suiker en citroenrasp. Klop het mengsel circa 10 minuten tot een gladde massa. Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is het mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.
  • Voeg in een dunne straal het olijfolie mengsel al roerend door het mengsel. Meng de glutenvrije banketmix rustig door met een spatel. De ingeslagen lucht moet in het beslag blijven.
  • Giet het beslag in de gewenste vorm. Bak de cake af op 160 °C ca. 45 minuten. Laat de cake op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!