Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm van 12 cupjes in, of vul ze met cupcakevormpjes.
Bereidingswijze
- Zeef in een kleine kom het amandelmeel, de rietsuiker, de baksoda, de kaneel, de nootmuskaat en het zout. Zet apart.
- Voeg in een middelgrote kom de boekweitvlokken, amandelmelk, olie, chiazaad, ei of eivervanger, citroensap en -rasp toe. Klop samen tot het goed gemengd is.
- Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng het, maar niet te veel.
- Voeg eventueel de frambozen toe en roer voldoende om de frambozen in kleinere stukjes te breken.
- Schep het beslag in de voorbereide muffinvorm.
- Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker die in de muffins wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen in de muffinvorm en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.
- Bewaar ze in een bakje op het aanrecht en geniet er binnen 2-3 dagen van, of vries ze in voor later gebruik!
Eet smakelijk!