Bereidingswijze:
- Spoel de gierstkorrel schoon in een zeef onder koud water en laat het uitlekken. Breng 2 liter water met zout aan de kook en voeg de gierstkorrel er aan toe. Zet de pan op een zeer laag vuur en kook de gierstkorrel 10 minuten.
- Voeg nu de quinoavlokken toe en kook nog 8 minuten. Giet het mengsel af en meng er 3 eetlepels olijfolie doorheen.
- Maak het geheel met een vork los.
- Snijd de courgette doormidden, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de courgette in plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de courgette tot hij goudbruin is.
- Snijd 10 zongedroogde tomaten in kleine reepjes en snijd de olijven doormidden. Meng dit met de munt door de gierst/quinoa.
- Voeg eventueel nog extra olijfolie toe en breng de salade op smaak met zout en peper. Serveer de salade met de gebakken courgette.
TIP Boterig en bijna maïsachtig doet gierst het ook goed in Mexicaanse smaken als limoen, chili en koriander.