werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de kapjes van 4 appels en hol ze van binnen uit. Snijd het vruchtvlees zonder het klokhuis fijn en meng met de havermout, het kaneelpoeder, de dadels en de noten.
- Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met het notenmengsel. Bak in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de appels warm. Lekker met Griekse yoghurt of vanille-ijs.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarde Gevulde appel |
Per 100 g | Per stuk |
Energie | 441 Kj/106 kcal | 530 Kj/ 127 kcal |
Vet | 3,4 g | 4,1 g |
Waarvan verzadigd vet | 0,4 g | 0,4 g |
Waarvan onverzadigd vet | 3,0 g | 3,6 g |
Koolhydraten | 18,6 g | 22,4 g |
Waarvan suiker | 12,5 g | 14,9 g |
Zetmeel | 6,2 g | 7,4 g |
Vezels | 3,1 g | 3,8 g |
Eiwitten | 1,7 g | 2,0 g |
Zout | 0,08 g | 0,1 g |