Voorbereiding
- Pak de kom van de kneedmachine en meng de grondstoffen van stap 1 met een garde tot een gladde massa.
- Laat het mengsel met een theedoek eroverheen minimaal 3 uur rusten op een temperatuur van circa 25 0C.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 230 0C.
- Pak de kom en de grondstoffen van stap 2. Meng deze door het huidige mengsel. Doe dit door ze de kneedmachine circa 10 minuten in de eerste versnelling te zeten. Er wordt niet gekneed in de tweede versnelling.
- Pak de bakplaat en smeer de bakplaat in met olijfolie of leg hier een vel bakpapier op. Leg het deeg vervolgens op de bakplaat en laat het 15 minuten rusten.
- Druk vervolgens met je vingers het deeg uit over de bakplaat. Smeer dan dun olijfolie over het deeg. Bestrooi het deeg met zeezout en steek vervolgens takjes rozemarijn in het deeg.
- Laat het deeg dan weer circa 15 minuten rusten. Pak de bakplaat en zet deze in een voorverwarmde oven van 230 0C. Bak deze af in 10 minuten.
- Haal dan de bakplaat uit de oven en leg de focaccia op een houten broodplank.
Eet smakelijk!