- Meng van stap 1; water, desem en meel in een kom.
- Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.
- De volgende dag; Weeg alle grondstoffen af.
- Tijdens de laatste deegrust de oven voorverwarmen op 220 °C.
- Voeg ‘stap 2’ meel, water, olijfolie, zout en gist toe. Meng dit goed.
- Kneed het deeg goed door, zodat het een soepel deeg wordt.
- Even 5 minuten laten rusten.
- Voeg ‘stap 3’, het water, druppelsgewijs toe, zorg dat het water wordt opgenomen voordat nieuw water wordt toegevoegd.
- Smeer de plastic bak in met olijfolie.
- Wanneer al het water is opgenomen en het een soepel deeg is in de bak met olijfolie leggen.
- Laat het deeg ca. 1.5 uur staan.
- Vouw het deeg in vier stappen volgens onderstaand:
- Rechterflank van het deeg naar het midden vouwen.
- Linkerflank van het deeg naar het midden vouwen.
- Bovenflank van het deeg naar het midden vouwen.
- Onderflank van het deeg naar het midden vouwen.
- Laat het deeg ca. 1 uur staan.
- Herhaal het proces nogmaals zoals hierboven weergegeven.
- Laat het deeg weer ca. 1 uur staan
- Keer de bak om boven de werkbank en verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
- Het deeg opmaken, in de gewenste vorm.
De lucht mag er niet uit worden gehaald!
Tip: Maak gebruik van een rijsmandje, of vorm het brood en bak het op de plaat!
- Narijs van ca. 30 minuten.
- Bak het brood in de oven ca. 45 minuten op 220 °C.