Voorbereiding
- Meng twee eetlepels gebroken lijnzaad met zes eetlepels water en zet dit apart.
Bereidingswijze
- Rasp de courgette en de wortels. Schep vervolgens de geraspte groenten in een theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.
- Meng de geraspte courgette en wortel met het lijnzaadmengsel.
- Snijd de knoflooktenen fijn en voeg deze toe aan de groenten. Voeg daar ook de maïs, quinoavlokken en het bakpoeder aan toe. Breng dit op smaak met peper en zout.
- Maak de yoghurt dip door de yoghurt, mayonaise en het citroensap met elkaar te mengen. Deze is naar eigen wens op smaak te brengen met peper en zout.
- Verhit een flinke laag olijfolie in een pan. Schep er kleine porties van het groentemengsel en druk deze zachtjes plat met de achterkant van een lepel.
- Bak de schijfjes circa 3 minuten per kant. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met de yoghurt dip.
Eet smakelijk!