Courgette en Wortel Fritters

Hoeveelheid 4 personen

Bereidingstijd 20 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Dip

  • 3 eetlepels Yoghurt
  • 1 eetlepel (vegan) Mayonaise
  • 1 theelepel Citroensap
  • Peper en Zout
Benodigdheden
  • Kom
  • Theedoek
  • Rasp
  • Schilmes
  • Pan
  • Lepel
Allergieën

Voorbereiding

  • Meng twee eetlepels gebroken lijnzaad met zes eetlepels water en zet dit apart.

Bereidingswijze

  • Rasp de courgette en de wortels. Schep vervolgens de geraspte groenten in een theedoek en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.
  • Meng de geraspte courgette en wortel met het lijnzaadmengsel.
  • Snijd de knoflooktenen fijn en voeg deze toe aan de groenten. Voeg daar ook de maïs, quinoavlokken en het bakpoeder aan toe. Breng dit op smaak met peper en zout.
  • Maak de yoghurt dip door de yoghurt, mayonaise en het citroensap met elkaar te mengen. Deze is naar eigen wens op smaak te brengen met peper en zout.
  • Verhit een flinke laag olijfolie in een pan. Schep er kleine porties van het groentemengsel en druk deze zachtjes plat met de achterkant van een lepel.
  • Bak de schijfjes circa 3 minuten per kant. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met de yoghurt dip.

Eet smakelijk!

Bron: Recept Meesters van de Halm