Voorbereiding
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
- Weeg alle ingrediënten af.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Bekken en garde vetvrij maken
- De cakeblikken insmeren.
Werkwijze
- Boter, honing en de citroenrasp mengen.
- Het mengsel 10 minuten laten draaien in de hoogste versnelling.
- ¾ deel van het ei in stappen toevoegen aan het mengsel
- 1/5 deel van de banketmix toevoegen door het mengsel.
- Het restant van het ei toevoegen.
- Nogmaals 3 minuten laten draaien in de hoogste versnelling.
- De gierstvlokken mengen met de speltcakemix
- De banketmix rustig mengen door het beslag.
- De cakeblik bestrooien met gierstvlokken.
- Het beslag in de gewenste vorm gieten ca. 400 gram per cakeblik of 500 gram in een tulbandvorm.
- Afbakken op 160 0C ca. 45 minuten.