Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een springvorm met een diameter van ongeveer 22 centimeter in.
Bereidingswijze:
- Maak meel van de havervlokken en gerstvlokken door het te mixen in een blender of keukenmachine. Voeg de havermeel, gerstmeel, tarwemeel, suiker, cacao, bakpoeder en het zout samen in een kom en meng goed door elkaar.
- Voeg daarna de olie, havermelk en de koffie toe en meng tot een egale massa. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat goed afkoelen.
- Zodra de brownie is afgekoeld kun je de chocoladelaag gaan maken. Dit doe je door de room in een pannetje te verwarmen op laag vuur en geleidelijk aan de chocolade toe te voegen waardoor deze langzaam smelt. Blijf goed roeren totdat je een egaal massa hebt.
- Laat de chocolade lichtjes afkoelen en verdeel over de afgekoelde brownie. Garneer met de geraspte kokos.
Eet smakelijk!