Bruine zachte Speltbroodjes

Aantal: 30 Broodjes

Bereidingstijd: ca 3uur

 

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 500 gram Kollenberger Speltbloem
  • 500 gram Kollenberger Speltmeel
  • 50 gram Verse gist (of 25 gr. gedroogde gist)
  • 200 gram Roomboter
  • 2 stuks Eieren
  • 100 gram Suiker
  • 20 gram Zout
  • 350 gram Melk
Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
Allergieën

Werkwijze

  • Weeg alles netjes af en zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.
  • Doe alle grondstoffen in de kom/keukenmachine, let op hou de gist gescheiden van het zout
  • Kneed een deeg een spoeldeeg. Eerst rustig mengen en daarna ca 5 minuten in de hoogste versnelling. Check of je een goede glutennetwerk hebt.
  • Leg het deeg in een bestrooide met speltbloem kom met daaroverheen een theedoek.
  • Laat het deeg rijzen op een warme plaats gedurende ca. 30 minuten.
  • Verdeel het deegstuk in 30 gelijke stukjes.
  • Bol de deegstukjes op en laat ze even rijzen.
  • Rol de deegstukjes uit tot puntjes of bol ze nogmaals op.
  • Smeer de bakplaat in met boter.
  • Bestrijk de deegstukken met ei.
  • Laat ca. 30 minuten rijzen.
  • Bak ca. 10 minuten in een oven op 250° C.