Bereidingswijze:
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng de eieren, melk, boekweitmeel en zout in een ruime kom. Roer totdat een gladde massa ontstaat. Laat het beslag 1 uur staan.
- Snijd de champignons klein, snipper de ui en bak deze kort in de koekenpan. Voeg de fijngehakte knoflook toe, met de zure room en bak dit kort samen. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de peterselie. Hiermee vul je dadelijk de pannenkoek.
- Het beslag heeft 1 uur gestaan. Nu roer je het beslag nogmaals goed door.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet een lepel beslag er met een pollepel in. Bak het beslag op midden hoog vuur bruin aan beide kanten.
- Nu kun je de pannenkoeken vullen met de gebakken champignons.
Eet smakelijk!
TIP Nog meer boekweit? Wat dacht je van boekweit pasta, risotto… ideaal voor vegetarische gerechten omdat deze zoveel voedingsstoffen bevatten.
Deze producten zijn verkrijgbaar via de webshop van de Bisschopsmolen.