Basis roompudding

Basis recept roompudding

Aantal: voor 1 vlaai

Bereidingstijd: 30 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Stap 1
Stap 2

 

 

Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Pan
  • Fornuis
  • Garde
  • Krabber
  • Schaal
  • Afdekfolie
Allergieën

Werkwijze

Giet de melk in de pan. Snijd het vanillestokje met de punt van het mes in de lengte open, zodat deze splijt. Schraap met het mes de inhoud eruit en voeg dit bij de melk. Gooi de schil niet weg maar voeg deze ook toe aan de melk. Dit geeft namelijk ook veel smaak af! Voeg vervolgens de suiker van stap 1 toe, zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel tegen de kook aan.

Klop voor stap 2 de suiker met de eidooiers en aardappelzetmeel even los. Als de melk tegen het kookpunt is, roer je een deel door het ei-suikermengsel. Vervolgens deze massa in de overige hete melk gieten. Met een spatel goed doorroeren en tegen de kook aan brengen, totdat het een stevige pudding is.

Direct in een bak/kom storten, afdekken met een afdekfolie en laten afkoelen. In een koelkast. Dit duurt ca 3 uur. De pudding is nu klaar voor verwerking.