Appeltaartrepen met Gerstvlokken

Een appeltje voor de dorst

Hoeveelheid 12 porties

Bereidingstijd 50 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Voor de vulling

  • 2 Appels
  • 2 eetlepels Kollenberger Speltmeel
  • 2 eetlepels Bruine Basterdsuiker
  • 1 theelepel Kaneelkruiden

Voor de kruimellaag

  • 75 gram Walnoten, grof gehakt
  • 50 gram Gerstvlokken
  • 65 gram Bruine Basterdsuiker
  • 45 gram Roomboter / Vegan Margarine
Benodigdheden
  • Steelpan / Magnetron
  • Beslagkom
  • Bakvorm met bakpapier
Allergieën

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakvorm van ongeveer 20×25 cm met het bakpapier.

Bereidingswijze:

  1. Meng de gerstvlokken, het speltmeel, de kaneel, het bakpoeder en het zout door elkaar. Smelt de plantaardige boter in een pannetje of in de magnetron en voeg deze samen met de ahornsiroop toe aan het gerstmengsel. Doe het deeg in de bakvorm en druk het met de achterkant van een lepel aan zodat er een stevige bodem ontstaat.
  2. Maak vervolgens de appelvulling. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Meng de appels met het speltmeel, de suiker en de kaneel.
  3. Bereid de kruimellaag voor. Meng de walnoten met de gerstvlokken, de basterdsuiker en de plantaardige boter. Wrijf met je vingers de boter door het gerstmengsel. Het mengsel moet een beetje een kruimelige structuur hebben.
  4. Verdeel eerst de appelvulling over de bodem. Druk de appels een beetje aan zodat je een stevige appellaag krijgt. Kruimel vervolgens de kruimeltopping over de appels en druk deze lichtjes aan.
  5. Zet de bakvorm in de oven en bak de repen 35 minuten. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen en snijd ze dan in 12 stukken.

Eet smakelijk!

Bron: Recept Meesters van de Halm