Voorbereiding
- Bereid het Spelt Linzendeeg en het Kruimeldeeg voor. Doe dit circa 2 uur voordat de Appel-Caketaart gemaakt wordt.
- Verwarm dan de oven voor op 200 °C. een Olijfolie Cakebeslag (zie recept).
Bereidingswijze
- Maak het olijfolie cakebeslag door de eieren te mengen met de suiker en citroenrasp. Klop het mengsel in circa 10 minuten tot een gladde massa.
- Controleer of de massa goed opgeklopt is tot een luchtig en stevig mengsel. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is het mengsel goed opgeklopt. Anders dient het nog eens opgeklopt te worden.
- Voeg in een dunne straal het olijfolie mengsel al roerend door het mengsel. Spatel vervolgens rustig de Spelt Banketmix door de massa. De ingeslagen lucht moet in het beslag blijven.
- Smeer vervolgens de taartpan in met olie of vet.
- Rol de het linzendeeg uit tot ca 3 mm en bedekt de taartpan met het deeg.
- Druk het deeg netjes in de hoekjes.
- Smeer het deeg in met de jam.
- Vul dan de taartpan met het Olijfolie Cakebeslag.
- Schil de appels en leg deze als appelpartjes op het cakebeslag.
- Strooi hierover de kaneelsuiker.
- Dan bestrooi het met de kruimels.
- Bak de taart op 200°C ca. 20 minuten.
- Laat de taart op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!