Goed én gezond
De Extra Virgine olijfoliën van FincaDuernas zijn zowel topkwaliteit wat betreft de positieve werking op de gezondheid als wat betreft de smaak. Dit komt door de consequente keuze voor kwaliteit boven kwantiteit.
- Alle olijven komen van het eigen landgoed, eeuwenlang in handen van dezelfde familie
- De olijven worden direct van de boom geplukt, nooit van de grond geraapt
- Timing is cruciaal:
- de olijven wordt geplukt op het precieze moment van rijping (van groen naar paars)
- De olijven worden direct na het plukken verwerkt: de installatie staat middenin de boomgaard
- Er vindt een strenge ingangscontrole plaats, waarbij beschadigd fruit wordt uitgesloten.
- Koude persing
Dit alles garandeert de beste smaak, de rijkste aroma’s en een rijke aanwezigheid van de positieve voedingselementen van Extra Virgine Olijfolie. Het resultaat is een natuurlijk vruchtensap van de hoogste kwaliteit: geurend, gebalanceerd en boordevol kruidigheid en fruitigheid in een mooi evenwicht.
Extra Virgine Olijfolie “Is een heel gezond product”
De bewezen cardiovasculaire voordelen maken Extra VirgineOlijfolie een natuurlijk medicijn en een zeer goede investering in uw gezondheid.
Extra Virgine Olijfolie is niet chemisch of anderszins gemodificeerd.
- Het bevat de hoogste concentratie van enkelvoudig verzadigde vetten, die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen,
- Tegelijk bevat het hoogste gehalte aan polyfenolen, wat een krachtige antioxidant is
De belangrijkste werkingen van Extra Virgine Olijfolie
- Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten
- Beschermt tegen chronische degeneratieve ziekten zoals diabetes, osteoporose, darm- en borstkanker en astma
- Het is een krachtige antioxidant, die schade aangericht door vrije radicalen vermindert
- Bloedsuiker verlagend
- Ontstekingsremmend
- Vermindert trombose
- Bloeddrukverlagend
- Vaatverwijdend
Extra Virgine Olijfolie beschermt tegen hartaandoeningen
Het verlaagt het niveau van ‘slechte’ LDL cholesterol en verhoogt het niveau van ‘goede’ HDL cholesterol. Dit in tegenstelling tot verzadigde vetten, zoals boter, margarine, dierlijke vetten en tropische oliën, die het ‘slechte’ LDL cholesterolgehalte juist verhogen.
Lees meer op de volgende link https://www.fincaduernas.com/